Een woning verkopen kan op verschillende manieren. Wat wel gelijk blijft is dat u er de juiste prijs of liever nog net wat meer voor wil krijgen. Wij geven u alvast 5 waardevolle tips mee om snel en tegen een mooi bedrag uw huis te verkopen. Doe er uw voordeel mee.

  1. Kleef meteen een realistische prijs op uw woning

Gaat u uw huis verkopen, dan plakt u er maar beter meteen een realistische prijs op. Dit vergt wat onderzoek en soms kan een professional inschakelen nuttig zijn. Neem een kijkje naar vergelijkbare panden en wees zo objectief mogelijk. Hoe langer het duurt vooraleer uw woning verkocht geraakt, hoe moeilijker het wordt om het verkocht te krijgen. Weet dat er ook altijd gespecialiseerde bedrijven zijn die uw woning meteen kopen voor een correcte prijs. Dit kan zeker een alternatief zijn.

  1. Werk met fraaie foto’s

Professioneel genomen foto’s zijn een must. Zij trekken potentiële kopers aan. Uiteraard moeten ze uw woning recht aan doen, maar overdrijf ook niet met alles mooier voor te stellen. Ruim op, maak uw woning licht en trek duidelijke, heldere foto’s. Hoe meer mensen uw pand komen bezichtigen, hoe groter de kans dat u uw woning snel verkoopt. 

  1. Laat meerdere mensen tegelijkertijd komen

Schaarste doet kopen. Iets dat gewild is, daar wil men voor betalen. Door potentiële kopers tegelijkertijd te laten komen, wekt u kooplust aan. Het hoeft niet echt tegelijkertijd, maar u kan bijvoorbeeld ook een kleine overlap voorzien, zodat ze elkaar toch gezien hebben. Op deze manier creëert u een ‘sense of urgency’.

  1. Werk met een speler die uw woning meteen koopt

Zit u niet te wachten op tal van bezichtigingen, wil u snel van uw woning vanaf of wil u simpelweg een correcte prijs voor uw woning zonder poespas: dan zijn er spelers op de markt die uw woning komen schatten, een correct bod uitbrengen en meteen kopen. Op die manier rondt u snel de verkoop af, beschikt u onmiddellijk over geld en hoeft u zelfs geen rondleidingen te voorzien of publiciteit te maken. Vaak wordt u ook nog eens geholpen met de administratie en er zijn zelfs bedrijven die de verhuis voor hun rekening nemen. Ideaal als u snel de transactie wil afronden.

  1. Zorg voor sfeer

Een goed ingerichte woning kunt u sneller verkopen. Leuke decoratie, een huisparfum en de juiste accessoires en planten zorgen voor een huiselijke sfeer. Onbewust zijn kopers hier gevoelig aan. Wil u uw woning vlot verkopen, zorg dan dat u deze op zijn best presenteert.

Comments are closed.