Wie plannen heeft om een diepvriezer te kopen, zal met enkele criteria rekening moeten houden. Het gamma van vriezers is vrij groot. Als eerste dilemma zal je voor jezelf moeten uitmaken naar welk soort diepvriezer je op zoek bent. Een kastdiepvriezer, een inbouwvriezer of een diepvrieskoffer? Elk type heeft zijn voordelen en beperktheden.
Daarnaast spelen het energieverbruik en de inhoud een belangrijke rol. Een kleine gids om je wegwijs te maken in de wereld van diepvriezers.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de grootte van het gezin

Een diepvries aanschaffen hangt uiteraard af van het aantal gezinsleden die in huis rondlopen. Het is vrij logisch dat je een ruimere diepvries moet kopen volgens de grootte van de gezinssamenstelling. De inhoud wordt steeds in liters uitgedrukt en geeft in feite de werkelijke volume producten aan dat je kan stockeren. Gemiddeld moet je ervan uitgaan dat je 50 liter nodig hebt persoon. Telt je gezin 1 tot 2 personen? Dan volstaat uiteraard een vriezer met 100 liter inhoud. Voor 3 tot 4 personen is dat 200 liter. Vanaf 5 personen is het absolute minimum 250 liter of meer.

Bezuinig op energie

Witgoed zoals een koelkast of vriezer verbruikt permanent energie. Heikel punt is dat je de energiefactuur zoveel mogelijk gaat drukken door een energiezuinige diepvriezer aan te schaffen. De nieuwste energie labels gaan van A tot G. Hoe hoog de energierekening bedraagt, hangt uiteraard af van je verbruik. Laat de diepvriesdeur nooit open staan bijvoorbeeld.

No Frost: ontdooien is niet meer nodig

Normaal gezien moet een diepvriezer elk jaar worden ontdooid om beter te kunnen functioneren. Maar de dag van vandaag zijn er ook de zogenaamde ‘No Frost’ diepvriezers die je nooit meer hoeft te ontdooien. Zij hebben het bijkomend voordeel dat ijsvorming uitgesloten is. De geavanceerde No Frost-technologie maakt dat het ontdooien definitief tot de voltooid verleden tijd behoort.

Een snelvries-functie ideaal als je eten op voorhand klaar maakt

Wanneer je diepvriesproducten tegelijkertijd invriest, bestaat de kans dat het een hele periode duurt voordat alle etenswaren zijn bevroren? De dag van vandaag heb je nu de snelvries-tool die de binnentemperatuur tijdelijk een stuk lager zet. Hierdoor wordt het bevriesproces versneld met behoud van smaak en de textuur.

Meet op voorhand heel nauwkeurig de maten op

Voor dat je een diepvries koopt, doe je er best aan om nauwkeurig de maten van de diepvriezer en de voorziene ruimte op voorhand op te meten. Met deze maten in je achterhoofd weet je precies welke diepvriezer past op vlak van afmetingen. Hou wel rekening met zowel de diepte, hoogte en breedte.

Comments are closed.