Wil je er enkele dagen op uit en je batterijen opladen in een vakantiehuisje in België? Het huren van een vakantiewoning in België doe je makkelijk online op een website zoals https://www.vakantiehuisjes.nl/belgie. Om onaangename verrassingen te voorkomen, zul je toch met enkele belangrijke factoren rekening moeten. Waar moet je zeker op letten bij het huren van een vakantiehuis in België?

In je eentje of met het ganse gezin op vakantie?

Ga je alleen, met zijn tweetjes of met het ganse gezin op vakantie? Gezinnen met kinderen moeten hun vakantie zeker goed voorbereiden. Je vakantieverblijf moet dan in de eerste plaats kindvriendelijk zijn, of je nu een vakantiehuis wilt huren in pakweg Italië of Spanje of net over de grens in België. Een rookvrije accommodatie dicht bij het strand met een veilige speeltuin is dan sterk aanbevolen. Met kinderen kies je in de eerste plaats voor veiligheid. Kies een vakantiehuisje kortbij de speeltuin in plaats van bij het zwembad of vlak bij het water.

Boek je vakantiewoning zo vroeg mogelijk

Je vakantiewoning laste minute boeken is populair. Je bent dan vaak verzekerd van de laagste prijs. Je moet je dan wél tevreden stellen met wat dan nog beschikbaar is. Vakantiehuizen met het meeste comfort zijn namelijk het eerst verhuurd. Als je met het ganse gezin erop uit trekt stel je hogere eisen aan je vakantiehuis. Dan boek je je vakantiewoning dus best zo vroeg mogelijk. Vroegboekkortingen leveren je dikwijls het grootste voordeel op. Niet alleen op het vlak van de kostprijs, maar ook op de kwaliteit en het comfort van je woning.

Voorzieningen

Met je gezin op vakantie gaan is niet goedkoop. Een keuken met het nodige comfort is dan zeker belangrijk. Controleer of de keuken van je toekomstige vakantiewoning voorzien is van bijvoorbeeld een koelkast en een vaatwasser. En op vakantie met kinderen is een wasmachine en droogkast ook geen overbodige luxe.

Is er een supermarkt in de buurt?

Vakantieparken in België beschikken meestal over een eigen restaurant en buurtwinkel. Vele vakantiegangers kiezen ervoor om hun eigen potje te koken. Dan is een supermarkt dicht bij je verblijf handig én zeker voordelig.

Parkeergelegenheid

Naar een vakantiebestemming in België reis je ongetwijfeld met de auto. Beschik je over een privéparking bij je vakantiewoning, of is er alleen een centraal gelegen parking? En is parkeren gratis of moet je er apart voor betalen?

Huisregels

Iedere verhuurder van vakantiewoningen hanteert zijn eigen ‘huisregels’. Zorg dat je die vooraf inziet zodat je weet waar je aan toe bent.

Controleer alles bij aankomst

Controleer je vakantiewoning bij je aankomst op eventuele gebreken of tekorten en laat alles noteren.

Let ook hier op bij het boeken van je vakantiehuisje

  • Lees het volledige huurcontract 
  • Hoeveel bedraagt de borg? Hoe en wanneer krijg je die terug en in welke situaties wordt er een deel van je borgsom ingehouden?
  • Beschik je over voldoende privacy?

Comments are closed.