Eindelijk is het zover: je gaat uit huis. Je vertrekt naar een studentenhuis of een studio helemaal voor jezelf (dat is natuurlijk aan jou). Het blijft een feit dat je niet meer in hetzelfde huis gaat wonen als je ouders of je verzorgers. Dat is natuurlijk best wel spannend en een echte mijlpaal in je leven. Je studententijd is de beste tijd van je leven, en je moet alles uit het leven halen wat erin zit. Het is belangrijk dat je goed voorbereid op kamers gaat, omdat je niet voor negatieve verrassingen wil komen te staan. Het is al lastig genoeg, en als je er dan ook nog tijdens het verhuizen achterkomt dat je iets essentieels vergeten bent, daar gaat je stress-spiegel pas echt van stijgen. Als je dit artikel leest, dan ben je in ieder geval goed op weg. Je weet wat je nog moet aanschaffen en sommige dingen kan je ook wellicht tweedehands halen uit de kringloopwinkel. Heel veel succes met de verhuizing, alles komt goed!

Een goed servies van hoge kwaliteit

Je moet vanaf nu elke avond voor jezelf koken en wellicht ook voor je huisgenoten. Je hebt een overheerlijk gerecht in elkaar gedraaid (met of zonder hulp van Hello Fresh), en dan heb je wel nog servies nodig om van te eten. Koop een groot servies zodat je altijd gasten en familieleden kan overkomen om te laten eten. Erg gezellig!

Een bureau en eettafel in één

Een bureau is ook een noodzakelijk item als student zijnde. Je moet natuurlijk ook wel studeren. Tegenwoordig zijn de bureaus zo handig, dat je ze ook kan ombouwen tot een eettafel. Op deze manier kan je ruimte besparen die je hard nodig hebt als student zijnde. Nu kunnen je huisgenoten zelfs op jouw kamer komen eten, in plaats van in de fusie!

Decoratie en versiering

Niets is zo saai als een kamer waar helemaal geen persoonlijkheid naar voren komt. Je wilt natuurlijk wel kunnen zien van wie de kamer in kwestie is, en dat kan alleen door persoonlijke dingen in het huis te plaatsen. Wat dacht je van een heuse fotowand, waar allemaal foto’s hangen van jou met je familie, vrienden en/of andere dierbaren? Op deze manier is de kans dat je heimwee krijgt ook nog eens verkleind, omdat je zo elke keer naar je geliefden kan staren als je het lastig krijgt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor gezellige planten en mooie schilderijtjes, maar dat is minder persoonlijk dan foto’s. Je kan ook voor een mix van beide gaan, zodat je kamer nog wel persoonlijk is, maar niet helemaal vol hangt met foto’s!

Comments are closed.