Laserbehandelingen, bijvoorbeeld bij Cosmetique Totale, worden steeds populairder in de cosmetische wereld. Ze worden gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, waaronder rimpels, pigmentatieproblemen, littekens en meer. Er zijn verschillende soorten laserbehandelingen beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten laserbehandelingen bespreken.

Ablatieve lasers

Ablatieve lasers worden gebruikt om de bovenste lagen van de huid te verwijderen, waardoor de onderliggende huid kan genezen en regenereren. Deze lasers worden vaak gebruikt om littekens, fijne lijntjes en rimpels te behandelen. Ze worden ook gebruikt voor de behandeling van diepe pigmentatieproblemen en huidaandoeningen zoals acne. Ablatieve lasers hebben een hoger risico op bijwerkingen en een langere hersteltijd dan niet-ablatieve lasers.

Er zijn verschillende soorten ablative lasers, waaronder CO2-lasers en erbium YAG-lasers. CO2-lasers zijn het meest effectief voor het behandelen van diepe rimpels en littekens, terwijl erbium YAG-lasers beter geschikt zijn voor het behandelen van fijne lijntjes en ongelijkmatige pigmentatie.

Niet-ablatieve lasers

Niet-ablatieve lasers worden gebruikt om de huid te behandelen zonder de bovenste lagen te verwijderen. Deze lasers werken door de productie van collageen en elastine in de huid te stimuleren, waardoor de huid strakker en steviger wordt. Niet-ablatieve lasers worden vaak gebruikt voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels, evenals voor de behandeling van acne en rosacea.

Er zijn verschillende soorten niet-ablatieve lasers, waaronder de fractionele laser en de pulsed-dye laser. Fractionele lasers werken door kleine microscopische gaatjes in de huid te maken, waardoor de huid wordt gestimuleerd om te genezen en te regenereren. Pulsed-dye lasers worden gebruikt voor de behandeling van rode huidverkleuringen, zoals rosacea.

Erbium lasers

Erbium lasers worden vaak gebruikt voor het behandelen van fijne lijntjes en rimpels. Ze werken door de bovenste lagen van de huid te verwijderen en de onderliggende huid te stimuleren om te genezen en te regenereren. Erbium lasers zijn minder agressief dan CO2-lasers en hebben over het algemeen een kortere hersteltijd en minder bijwerkingen.

Er zijn twee soorten erbium lasers: de erbium YAG-laser en de erbium-glas laser. De erbium YAG-laser is effectief voor het behandelen van diepe rimpels en littekens, terwijl de erbium-glas laser beter geschikt is voor het behandelen van fijne lijntjes en ongelijkmatige pigmentatie.

CO2 lasers

CO2-lasers worden gebruikt voor het behandelen van diepe rimpels, littekens en pigmentatieproblemen

CO2-lasers zijn een type ablative laser en worden vaak gebruikt voor de behandeling van ernstige huidproblemen. Deze laser werkt door de bovenste lagen van de huid te verwijderen en de onderliggende huid te stimuleren om te genezen en te regenereren. CO2-lasers zijn het meest effectief voor het behandelen van diepe rimpels en littekens, maar ze hebben ook een hoger risico op bijwerkingen en een langere hersteltijd dan niet-ablatieve lasers.

Er zijn twee soorten CO2-lasers: de fractionele CO2-laser en de volledige CO2-laser. De fractionele CO2-laser werkt door kleine microscopische gaatjes in de huid te maken, waardoor de huid wordt gestimuleerd om te genezen en te regenereren. De volledige CO2-laser verwijdert de volledige bovenste laag van de huid en wordt meestal gebruikt voor diepere rimpels en littekens.

Alexandrite lasers

Alexandrite lasers worden gebruikt voor de laserbehandelingen van ongewenst haar, evenals voor de behandeling van pigmentatieproblemen en tatoeages. Deze laser werkt door het pigment in de haarzakjes of pigmentatie te targeten en te vernietigen. Alexandrite lasers zijn effectief voor het behandelen van donkere huidtypen en hebben meestal een kortere hersteltijd dan andere soorten lasers.

Nd:YAG lasers

Nd:YAG lasers worden gebruikt voor de behandeling van ongewenst haar en pigmentatieproblemen. Deze laser werkt door het pigment in de haarzakjes of pigmentatie te targeten en te vernietigen. Nd:YAG lasers zijn geschikt voor alle huidtypen en hebben over het algemeen een kortere hersteltijd dan andere soorten lasers.

Pulsed-dye lasers

Pulsed-dye lasers worden gebruikt voor de behandeling van rode huidverkleuringen, zoals rosacea en bloedvatproblemen. Deze laser werkt door het bloedvatweefsel te targeten en te vernietigen, waardoor de rode huidverkleuring wordt verminderd. Pulsed-dye lasers hebben over het algemeen een korte hersteltijd en weinig bijwerkingen.

Diode lasers

Diode lasers worden gebruikt voor de behandeling van ongewenst haar. Deze laser werkt door het pigment in de haarzakjes te targeten en te vernietigen. Diode lasers zijn effectief voor het behandelen van donkere huidtypen en hebben over het algemeen een kortere hersteltijd dan andere soorten lasers.

 

Comments are closed.