Inflatie, inflatie en nog eens inflatie. De prijzen lijken elke dag een stukje verder lucht in te schieten, tot ongenoegen van veel mensen. De meeste mensen hebben slechts een modaal salaris, en daar lijk je het steeds minder goed meer mee te redden. Je moet ook nog eens de hoge energiekosten betalen, en met de winter en herfst in het vooruitzicht, zullen die alleen nog maar hoger worden. Je wilt immers niet in een ijskoude woonkamer zitten waarbij je tien dikke truien over elkaar aan moet doen om jezelf een beetje warm te houden. Dat is geen doen. Gelukkig vind je hieronder diverse bespaartips zodat jij wat meer geld overhoudt aan het einde van de maand!

Zeg abonnementen op

Abonnementen zijn bij veel mensen de manier waarop geld de deur uitgaat zonder dat het opvalt. Een sportschoolabonnement, wellicht een abonnement op een maaltijdbox of een muziekstreamingdienst, als je alles bij elkaar optelt dan loopt het flink de papieren. Kijk kritisch naar al deze abonnementen: wat kan je er wellicht weg en wat is echt essentieel voor jouw levensstijl? Misschien kan je zelf een paar keer per week gaan hardlopen en via Youtube diverse work-outs doen. Dan kan jij die 50 euro per maand met een gelukzalig gevoel opzeggen. Dit is tevens een laagdrempeligere manier van sporten, en wellicht is er zo een grotere kans dat je het sporten langer volhoudt (veel mensen hebben een gebrek aan discipline op dit gebied). Daarnaast kan je ook streamingsdiensten met familieleden of vrienden delen, zodat je veel minder geld kwijt bent aan dat ene abonnement op Netflix of Videoland. Zo zijn er nog veel meer trucjes om geld te besparen!

Zet je inkomsten en uitgaven naast elkaar

Veel mensen weten niet precies hoeveel geld ze binnenkrijgen, en hoeveel geld er precies uitgaat. Om echt te weten waar dat maandsalaris precies verdwijnt, is het echt noodzakelijk om alles even op papier te zetten. En dan wordt ook alles bedoeld. Die ene koffie to go van drie euro, die moet er ook gewoon op. Je zal aan het einde van de maand zien dat je een schrikbarend bedrag uitgeeft aan nutteloze dingen. Misschien koop je wel vier koffie’s to go per week, maar heb je dat helemaal niet door. En dat ene bezoekje aan de Action, was dat nou wel echt nodig? Als je ziet wat je precies uitgeeft aan wat, zorgt ervoor dat jouw geldpatroon in het bewustzijn komt. Op deze manier zal geld uitgeven een stuk pijnlijker worden, en je zal merken dat je voortaan kritischer gaat denken bij iedere uitgave. Op deze manier kan je flink wat geld besparen, wat jij dan vrolijk door kan sluizen naar jouw spaarrekening. Jouw spaarrekening zal na een paar maandjes bewust leven flink gegroeid zijn, iets waar je zeker trots op mag zijn!

Comments are closed.