Klimaatverandering begint steeds duidelijker te worden: de temperaturen lopen op en de zon schijnt steeds feller. Je begint steeds sneller te zweten, en de straaltjes druppelen langs je voorhoofd naar beneden. Zelfs op plekken waarvan je niet wist dat je daar kon zweten, begin je te zweten. Dat is toch niet bepaald aangenaam? Het is tegenwoordig lastig om het hoofd koel te houden in deze tropische tijd. Er zijn gelukkig genoeg manieren hoe jij wat beter met die hitte kan dealen: een airco (hoewel dit natuurlijk enorm luxe is en ook niet bepaald betaalbaar), een ventilator met of zonder beneveling. Dat is helaas niet altijd mogelijk, als je buiten op straat loopt is het lastig om een ventilator op het stopcontact aan te sluiten. Desondanks kan je ook met wat simpele kledingtips jouw lichaam wat laten afkoelen. Ben jij ook benieuwd hoe dit precies kan doen? Lees dan snel verder en wie weet loop jij er wel helemaal modieus en verkoeld bij tijdens die volgende hittegolf!

Een luchtig jurkje

Een kledingstuk dat uit één deel bestaat, zit vaak het prettigst bij hoge temperaturen. Deze kledingstukken wapperen meestal wat meer door de wind, en dat zorgt ervoor dat jouw lichaam de hitte beter kan kwijtraken. Een jurkje met bloemen ziet er niet alleen onwijs schattig uit, maar het is dus ook nog eens enorm koel. Bovendien is het belangrijk om voor lichte kleuren te kiezen, omdat de zon zo minder erg brandt en je huid kan binnendringen. Onthoud dat je kleding niet alleen draagt om er goed uit te zien, maar ook omdat het bescherming biedt tegen de zon. Anders zou je binnen mum van tijd verbranden, iets wat enorm schadelijk is voor je huid. Huidkanker ligt dan al snel op de loer, iets wat je natuurlijk niet ontwikkelen!

Kies voor schoenen waar je met blote voeten in kan

Via je voeten verlies je de meeste warmte. Het is dan ook extreem heet om de hele tijd met sokken aan te moeten lopen. Sneakers zijn dus meestal geen optie, omdat je hier vaak met sokken in moet (anders zitten de sneakers helemaal niet comfortabel meer). Wat je wel kan dragen in de zomer zijn bijvoorbeeld teenslippers (maar die zijn niet heel praktisch), espadrilles of leuke rieten sandalen. Op deze manier kan jij de hitte goed loslaten. Deze open schoenen zorgen ervoor dat jij minder snel last hebt van zweetvoeten. Dat is wel zo prettig voor jezelf, en voor je omgeving! Als je graag de hitte het hoofd biedt op een modieuze manier, dan is het verstandig om eens in de winkels op zoek te gaan naar sandalen of espadrilles!

Comments are closed.